Μικρά αλλά θαυματουργά tips για να κρατήσουμε φρέσκια την επιδερμίδα των χεριών μας, κάνοντάς τα να φαίνονται νεανικά και υγιή!

Δεν είναι λίγοι οι beauty experts που κατά καιρούς λένε πως τα χέρια είναι ο καθρέφτης της ηλικίας μας.

Πράγματι, όσο μεγαλώνουμε καταλαβαίνουμε πως ο χρόνος δείχνει πρώτα τα σημάδια του εκεί και αυτό γιατί μαζί με το πρόσωπό μας, τα χέρια μας βρίσκονται συχνότερα σε μεγαλύτερη έκθεση τόσο στον ήλιο όσο και σε ατμοσφαιρικούς παράγοντες.

Και ενώ δείχνουμε ιδιαίτερο ζήλο στη φροντίδα του προσώπου μας, συχνά αμελούμε την επιδερμίδα των χεριών μας με αποτέλεσμα αυτά να φαίνονται πιο ταλαιπωρημένα όσο περνούν τα χρόνια. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως καθημερινά έρχονται σε επαφή με αντισηπτικά αλλά και καθαριστικά -δεν χρησιμοποιούμε ποτέ χλωρίνη ή παρόμοια προϊόντα με γυμνά χέρια – και έτσι γίνονται πιο τραχιά και φαίνονται γερασμένα.

Βασικός κανόνας για να τα κρατήσουμε βελούδινα και όμορφα είναι το αντηλιακό.

Διαβάστε ακόμαΓιατί το αντηλιακό είναι απαραίτητο ακόμα και τον χειμώνα 

Οι ακτίνες του ήλιου τα ταλαιπωρούν ακόμα και τον χειμώνα και για να μην έχουμε ανεπιθύμητα σημάδια, καλό είναι να μην ξεχνάμε την αντηλιακή μας κρέμα.

Πολύ σημαντική είναι και η ενυδάτωσή μας. Κάθε σημείο του σώματός χρειάζεται θρέψη και ίσως λίγο παραπάνω τα σημεία που είναι πιο εκτεθειμένα και συνεπώς ευάλωτα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια κρέμα χεριών, σώματος αλλά και αυτή του προσώπου μας για καλύτερο αποτέλεσμα. Μάλιστα, για τα διατηρούμε φρέσκα και νεανικά, δύο σταγόνες από το serum μας μπορούν να κάνουν θαύματα!

Τέλος, όπως ακριβώς και το πρόσωπό μας πρέπει να απομακρύνουμε συχνά από τα χέρια μας τα νεκρά κύτταρα. Κάνοντας απολέπιση τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα, τα καθαρίζουμε και τα τρέφουμε σε βάθος βοηθώντας την επιδερμίδα μας να αναπνεύσει και να γίνει λεία και λαμπερή, χαρίζοντάς μας βελούδινο άγγιγμα!