Μικρά αλλά θαυματουργά μυστικά για καλοσχηματισμένα φρύδια που κάνουν τα μάτια μας να δείχνουν πιο εκφραστικά.

Τα φρύδια λειτουργούν ως φίλτρο που εμποδίζει το νερό, τον ιδρώτα ή άλλους μικροοργανισμούς να εισέλθουν αβίαστα στα μάτια μας.

Φυσικά, πέρα από τη χρησιμότητά τους, αποτελούν ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά του προσώπου μας όντας το πλαίσιο των ματιών μας.

Ο σχηματισμός τους δίνει ένταση και φορά στα μάτια μας ενώ μάλιστα τις περισσότερες φορές ορίζει και την εκφραστικότητά τους! Δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, δεδομένου ότι το κάθε πρόσωπο και βλέμμα είναι ξεχωριστά και δεν είναι λίγες οι φορές που πέφτουμε σε λάθη.

Ένα από τα πιο συχνά, είναι η επιπόλαιη και απρόσεκτη αφαίρεση τριχών που οδηγεί σε μικρά κενά ή ακόμα και έλλειψη φρυδιού. Καταφεύγουμε έτσι σε τεχνικές, όπως αυτή του προσωρινού ή μόνιμου τατουάζ που ενδέχεται να αποβούν ανεπιτυχείς και να αλλοιώσουν τα φυσικά χαρακτηριστικά μας!

Για αυτό θα ήταν καλό να επισκεπτόμαστε μια στο τόσο έναν ειδικό που θα ορίσει το κατάλληλο κάδρο για τα μάτια μας, έτσι ώστε εμείς στη συνέχεια να μπορούμε να καλλωπίζουμε τα φρύδια μας χωρίς να θρηνούμε απώλειες. Αν δηλαδή έχουμε τη σωστή βάση με έναν καλό σχηματισμό, είναι πολύ εύκολο να τον διατηρήσουμε αφαιρώντας με ένα απλό τσιμπιδάκι τις τρίχες που επανεμφανίζονται.

Σύμφωνα με τους beauty experts υπάρχει ένας κοινός κανόνας για όμορφα και επιβλητικά φρύδια. Έτσι αυτά πρέπει να ξεκινάνε από την εσωτερική κόγχη του ματιού και να καταλήγουν στη νοητή γραμμή που προεκτείνεται από την άκρη του ματιού μέχρι τη μύτη.

Με τη μόδα του πολύ λεπτού φρυδιού να έχει παρέλθει, τα natural, bushy αλλά και πιο ανασηκωμένα φρύδια έχουν επικρατήσει τα τελευταία χρόνια καθώς αντανακλούν τη φυσική και αβίαστη ομορφιά μας!

Αναφορικά με το μακιγιάζ μας, βασική αρχή είναι το μέτρο. Αποφεύγουμε το υπερβολικό βάψιμο των φρυδιών μας καθώς αυτό οδηγεί σε ένα άγριο βλέμμα. Επιλέγουμε ένα μαλακό μολύβι κοντά στο φυσικό χρώμα τόσο των φρυδιών όσο και των μαλλιών μας, τσεκάροντας παράλληλα και το πώς φαίνεται στον φυσικό φωτισμό, προκειμένου να μην δημιουργεί παράταιρες σκιάσεις και ανεπιθύμητες διχρωμίες.