Μια δράση που δίνει τη δυνατότητα σε όλες  τις γυναίκες  που έχουν πέσει θύματα να μιλήσουν

Η τεχνολογική σεξουαλική βία είναι δυστυχώς ένα καθημερινό φαινόμενο. Πολλές γυναίκες βλέπουν ιδιωτικές τους στιγμές και φωτογραφίες να διαρρέουν στο διαδίκτυο. Το συναίσθημα που βιώνουν είναι ντροπή και φόβος για την αντίδραση των οικείων τους προσώπων και τελικά απογοήτευση.

«Το πιο λυπηρό είναι πως συχνά τα θύματα κακοποιούνται ξανά και ξανά από τις αντιδράσεις της κοινωνίας», αναφέρει η διευθύντρια του CSI institute, εγκληματολόγος κυρία Κέλλυ Ιωάννου, μιλώντας στη Vwoman. «Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μιλούν! Και έτσι οι δράστες μένουν ατιμώρητοι», συμπληρώνει.

Για τη Κέλλυ Ιωάννου το πιο λυπηρό είναι να επιρρίπτονται ευθύνες στις γυναίκες που επέλεξαν να μοιραστούν προσωπικές στιγμές και φωτογραφίες με πρώην συντρόφους τους. Μοναδικοί υπεύθυνοι είναι όσοι διαρρέουν τέτοιου είδους υλικό στο διαδίκτυο και μάλιστα η πράξη τους είναι όχι μόνο ανήθικε αλλά και νομικά κολάσιμη, τονίζει η διευθύντρια του Ινστιτούτου κατά των κυβερνοεγκλημάτων.

Πηγή στοιχείων και φωτογραφιών:instagram/Stopimageabuse

Δημιουργία της εκστρατείας Stop image abuse

Αφορμή για τη δημιουργία της εκστρατείας Stop image abuse, η οποία ξεκίνησε με πρωτοβουλία της διευθύντριας του Ελληνικού CSI institute, στάθηκε η αποκάλυψη της δράσης ενός νέου κυκλώματος διαδικτυακού βιασμού.

Όλα ξεκίνησαν όταν νεαρές γυναίκες διαπίστωσαν πως video και φωτογραφίες με προσωπικές τους στιγμές είχαν αναρτηθεί σε διάφορους διαδικτυακούς τόπους πορνογραφικού περιεχομένου, όπως στο greek.nude.photos

Το κύκλωμα, που φέρεται να δρούσε με έδρα το Ναύπλιο, δημιούργησε ακόμα και κανάλι στο telegram στο οποίο διοχέτευε το υλικό το οποίο είχε αποκτηθεί με παράνομο τρόπο.

Δυστυχώς ο αριθμός των Ελληνίδων που έπεσαν θύματα ανέρχεται σε χιλιάδες. Ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και πολλά ανήλικα κορίτσια. Το πλέον συγκλονιστικό είναι πως ο τρόπος που λάμβαναν οι φερόμενοι ως δράστες το σεξουαλικού περιεχομένου υλικό ήταν μέσω των πρώην συντρόφων των θυμάτων…

Πηγή στοιχείων και φωτογραφιών:instagram/Stopimageabuse

Stop image abuse

Με αφορμή αυτό το περιστατικό έχει δημιουργηθεί μία εκστρατεία με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα σε όλες τις γυναίκες να επικοινωνήσουν.

«Ο διαδικτυακός βιασμός (που ορίζεται ως η δημοσίευση πορνογραφικού υλικού χωρίς τη συναίνεση του υποκειμένου) είναι ποινικό αδίκημα και μοναδικός υπεύθυνος είναι ο δράστης και όχι το θύμα», αναφέρει η Κέλλυ Ιωάννου.

Η διευθύντρια του Csi στέλνει ένα μήνυμα στις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα μη συναινετικής πορνογραφίας πως δεν είναι μόνες. Πρέπει να μιλήσουν! Αν ωστόσο δεν έχουν που να απευθυνθούν μπορούν να το κάνουν στο https://www.instagram.com/stopimageabuse/

Στο Stop image abuse τα θύματα μπορούν να καταγγείλουν διαδικτυακό βιασμό

Το Stop image abuse  είναι  ένας λογαριασμός που δημιουργήθηκε για τις γυναίκες που έχουν ανάγκη να καταγγείλουν περιστατικά διαδικτυακού βιασμού ανώνυμα. Μέσω αυτού του λογαριασμού, οι γυναίκες μπορούν να μιλήσουν για αυτό που τους έχει συμβεί και κυρίως να ζητήσουν βοήθεια, αλλά και να επιτύχουν την τιμωρία των θυτών.

Είναι σημαντικό κανένα έγκλημα να μην μένει ατιμώρητο!

INFO:
Stop image abuse
Εκστρατεία κατά της τεχνολογικής σεξουαλικής βίας
Ποιους αφορά: Όλες τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα εκδικητικής πορνογραφίας
Γιατί να απευθυνθώ: Για να καταγγείλετε το γεγονός ανώνυμα
Πώς να επικοινωνήσω: https://www.instagram.com/stopimageabuse/
Πληροφορίες για το csi institute: https://www.csii.gr/