Τα γυαλιά από μόνα τους δίνουν άλλη χάρη και ένταση στο πρόσωπό μας, ωστόσο με τα κατάλληλα tips μακιγιάζ, το στιλ μας μπορεί να φτάσει σε άλλο επίπεδο.

Το ταμπού των γυαλιών μυωπίας έχει σπάσει εδώ και πολλά χρόνια καθώς αποδεδειγμένα είναι ένα τρομερά στιλάτο item πέρα φυσικά από απαραίτητο για όσες δεν βλέπουμε καθαρά.

Δίνοντας στο πρόσωπό μας μια νέα εκδοχή και δίνοντας γωνίες, ακόμα και χαρακτήρα στην όψη το βλέμμα μας, τα γυαλιά μυωπίας είναι ίσως η λατρεία μας!

Όποια και αν είναι η απόχρωση, τα μοτίβα και το σχήμα τους είναι σημαντικό να προσέξουμε το μακιγιάζ μας ώστε να μην υπερφορτώσουμε το πρόσωπό μας. Πάμε να λοιπόν μερικά beauty tips!

Έχουμε μιλήσει ξανά για το πόσο σημαντική είναι η φροντίδα των φρυδιών μας. Καθώς αυτά πλαισιώνουν τα μάτια μας, είναι θεμιτό να είμαστε προσεκτικές με την αφαίρεση τριχών αλλά και το βάψιμό τους ώστε αυτό να συγκλίνει με τον σκελετό των γυαλιών μας. Ειδικά αν αυτός είναι πολύ λεπτός και ανοιχτόχρωμος, τα φρύδια μας χρειάζονται… λίγο μολυβάκι προκειμένου να δώσουμε ένταση στο βλέμμα μας!

Διαβάστε σχετικάΒλέμμα που… μιλάμε με τη σωστή ανάδειξη του κάδρου των ματιών μας

Βασικός κανόνας για το μακιγιάζ μας αν φοράμε γυαλιά είναι οι βλεφαρίδες μας. Για να μην λερώνονται τα κρύσταλλα με μάσκαρα, καλό είναι να φροντίσουμε να δημιουργήσουμε μια έντονη καμπύλη με ένα ψαλίδι για βλεφαρίδες. Μάλιστα, έτσι θα γίνουν και πιο εντυπωσιακές και θα δώσουν στο βλέμμα μας την κατάλληλη ένταση.

Ακόμα, καλό είναι να χρησιμοποιούμε πάντα ένα κονσίλερ για τους μαύρους κύκλους για να φαίνονται τα μάτια μας πιο καθαρά μέσα από τα γυαλιά.

Όσον αφορά στο eye make up οι επιλογές είναι αναρίθμητες! Ανάλογα με τον σκελετό μας διαλέγουμε τις κατάλληλες σκιές για κάθε ώρα της ημέρας, αποφεύγοντας τις πολύ σκούρες το πρωί ειδικά αν τα γυαλιά μας είναι σε σκοτεινές αποχρώσεις για να μην αλλοιώσουμε το φυσικό μας βλέμμα. Πάντως έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε με τη χρωματική παλέτα δίνοντας μια fancy νότα που σε συνδυασμό με τα γυαλιά μας, θα δώσει στιλ και άποψη στο πρόσωπό μας. Αν θέλουμε να εφαρμόσουμε το λατρεμένο μας eye liner, καλό είναι να το προσαρμόσουμε με τη γραμμή του σκελετού μας. Κάνουμε μια πιο γεμάτη γραμμή – χωρίς να υπερβάλλουμε –  αν αυτός είναι πιο αυστηρός και μια πιο λεπτή αν τα γυαλιά μας είναι πιο λεπτά ή μεταλλικά.

Για το τέλος κρατήσαμε το κεφάλαιο κραγιόν! Τα γυαλιά δίνουν από μόνα τους ένταση στο βλέμμα και για να μην βαρύνουμε πολύ τα μάτια μας και τα κάνουμε να φαίνονται μικρό καλό είναι να επιλέγουμε πιο grande μακιγιάζ για τα χείλη μας. Ψηφίζουμε παιχνιδιάρικα και γεμάτα χρώματα που θα δημιουργήσουν την απαραίτητη ισορροπία στο πρόσωπό μας.

Δείτε ακόμαΣκούρο μωβ κραγιόν για μοναδικά looks