Πέντε αφορμές για τη μέγιστη εμπειρία… σοκολατοαπόλαυσης στη Θεσσαλονίκη τις φθινοπωρινές μέρες!

Οι πρώτες βροχές του Οκτωβρίου έφεραν μια πιο μουντή νότα στα Σαββατοκύριακά μας. Ωστόσο, οι μέρες που αφιερώνουμε για την ξεκούρασή μας επιτάσσουν στιγμές χαλάρωσης προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της νέας εβδομάδας. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να φορέσουμε το ζεστό μας πουλόβερ και μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα να απολαύσουμε μια καυτή σοκολάτα, που θα γλυκάνει τη μέρα μας.

Η Vwoman.gr σάς προτείνει πέντε cozy σημεία της Θεσσαλονίκης που εγγυώνται πλούσιες γεύσεις και αρώματα σοκολάτας, ιδανικά για να τρελάνουν τον ουρανίσκο και τις αισθήσεις σας!

Mon Frère

Στην οδό Καρόλου Ντηλ 6, εκεί που χτυπά η καρδιά της Θεσσαλονίκης, στεγάζεται ένα καφέ με όμορφο design, ιδανικό για χαλαρές συζητήσεις υπό τη θέα του φθινοπωρινού κέντρου της πόλης. Οι πλούσιες σοκολατένιες γεύσεις στα ροφήματα του Mon Frère θα ικανοποιήσουν και τον απαιτητικό ενώ το ευγενικό και φιλικό προσωπικό μάς κάνουν να αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας ή ακόμα και σε ένα αυθεντικό παριζιάνικο καφέ!

Sugar Angel Workshop & Coffee

Υπάρχει ένα μέρος στη Θεσσαλονίκη που είναι κυριολεκτικά βγαλμένο από παραμύθι και θα το βρείτε στην οδό Λασσάνη 1 και Προξένου Κορομηλά. Όπως μαρτυρά και το όνομά του, το Sugar Angel είναι ο παράδεισος των γλυκών γεύσεων, ενώ οι επιλογές για ζεστά ροφήματα και ιδιαίτερες σοκολάτες θα σας ενθουσιάσουν. Μην παραλείψετε μαζί με τη σοκολάτα σας να απολαύσετε και ένα κομμάτι τούρτας ή κέικ που θα δείτε να σας… κλείνουν επίμονα το μάτι από τα ράφια!

Merenda

Μόνο η επωνυμία μάς ανοίγει την όρεξη! Μια επίσκεψη στη Merenda είναι ιδανική για να γεμίσει χρώματα και εικόνες μια μουντή φθινοπωρινή μέρα. Υπέροχη διακόσμηση που σε κάνει να μην ξέρεις που να πρωτοκοιτάξεις, φιλική και χαλαρή διάθεση, χαρακτηριστικά των… δυτικών της πόλης και ζεστή ατμόσφαιρα είναι το τέλειο πακέτο για αποφόρτιση από τη ρουτίνα. Η ποικιλία σε σοκολάτες θα σας αφήσει άφωνους ενώ μπορείτε να συνδυάσετε το ρόφημά σας με brunch, καθώς η Merenda φημίζεται για τις μοναδικές της γεύσεις. Θα τη βρείτε στην οδό Φλογητών 2 στη Νεάπολη.

Casablanca Social Club

Για μια βόλτα και από την ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, ο προορισμός για τέλεια σοκολάτα είναι ένας και στεγάζεται στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας 18. Ένα μαγαζί με τόσο αρχοντικό όνομα όπως η Casablanca δεν θα μπορούσε να μην εγγυηθεί λαχταριστές και πρωτότυπες γεύσεις σε ροφήματα, ενώ το περιβάλλον του πανέμορφου διατηρητέου κτηρίου είναι must για να χαλαρώσουμε και να γεμίσουμε μπαταρίες. Η εξυπηρέτηση είναι άριστη ενώ καθ’ όλη την παραμονή σας εκεί δεν θα βαρεθείτε να θαυμάζετε τις εντυπωσιακές γωνιές του μαγαζιού!

rOOts

Last but not least και επειδή η… σοκολατοαπόλαυση είναι για όλους, το rOOts επί της οδού Μπαλάνου 4 είναι η τέλεια επιλογή για vegan ή vegetarian διατροφή. Η εξαιρετική ποιότητα του κακάο και το γάλα σόγιας δίνουν δυνατή γεύση και άρωμα στα ροφήματα σε σημείο που δεν καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για χορτοφαγική επιλογή! Η αισθητική του μαγαζιού θα σας αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις και φυσικά μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στο πεντανόστιμο μενού.