Πέντε επιλογές για να περάσετε μια όμορφη και ξέγνοιαστη μέρα στα Άνω Λαδάδικα, εκεί που χτυπά η καρδιά της διασκέδασης στη Θεσσαλονίκη!

Τα Λαδάδικα έχουν εδραιωθεί ως η top γειτονιά για διασκέδαση στη Θεσσαλονίκη. Η μεγάλη γκάμα επιλογών ικανοποιεί κάθε διάθεση και η ατμόσφαιρα της περιοχής δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Ωστόσο, αν το μυαλό μας πηγαίνει απευθείας στα Κάτω Λαδάδικα αξίζει να… μεταφερθούμε λίγο πιο πάνω και να περάσουμε τη μέρα μας σε μια γειτονιά που τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί πολύ και τείνει να γίνει το απόλυτο σημείο για όμορφες εξόδους στην πόλη. Ο λόγος φυσικά για τα Άνω Λαδάδικα, στα οποία μπορούμε να ανακαλύψουμε μαγαζιά με υπέροχο design που έχουν δώσει απίστευτη ομορφιά και ταυτότητα στην περιοχή και φυσικά προσφέρουν μεγάλη ποικιλία σε καφέ, φαγητό ή ποτό. Αν περιηγηθούμε λίγο σε αυτά, μόλις ένα στενό πάνω από την Τσιμισκή, εκεί που κουμπώνει με την Πολυτεχνείου θα βρούμε μια πανέμορφη γειτονιά στην πλατεία Εμπορίου που τραβάει ολοένα και περισσότερο τα βλέμματα για τα καλαίσθητα καταστήματά της και τις εξαιρετικές προτάσεις που αυτά προσφέρουν. Πρόκειται για τη γωνιά που δημιουργούν οι οδοί Αγίου Μηνά και Κατούνη όπου κάνοντας απλά μερικά βήματα θα βρούμε ό,τι λαχταράμε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας!

H Vwoman.gr σάς προτείνει για σήμερα έναν χάρτη χαλάρωσης και διασκέδασης που ξεκινά από τον πρώτο καφέ της ημέρας και καταλήγει στο βραδινό ποτό δίνοντάς σας πέντε τέλειες αφορμές για να περάσετε μια ολόκληρη μέρα στα Άνω Λαδάδικα!

Η αρχή – Manoir

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Manoir (@manoir_skg)

Ένα τρομερά καλαίσθητο καφέ-μπαρ ανοίγει από πολύ νωρίς το πρωί, έτοιμο να μας υποδεχτεί για το πρώτο μυρωδάτο καφεδάκι ή ένα ζεστό και απολαυστικό τσάι. Το Manoir έχει εξελιχθεί σε αγαπημένο spot των Θεσσαλονικέων για όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ το τέλειο design μετά και την πρόσφατη ανακαίνιση είναι ιδανικό για να περάσουμε το πρωινό μας. Η φιλική ατμόσφαιρα του χώρου ενδείκνυται για συναντήσεις με φίλους και εκτός από τέλεια ροφήματα, το μενού για brunch είναι πεντανόστιμο. Το πάντα χαμογελαστό προσωπικό μάς περιμένει για την πρώτη καλημέρα ενώ οι παλμοί του μαγαζιού χτυπούν μέχρι και το ξημέρωμα, καθώς εκεί μπορούμε να διασκεδάσουμε πίνοντας το ποτό μας!

Η επόμενη στάση – Chelsea Brunch Restobar

Στην ίδια οδό, κάτω ακριβώς από το πανέμορφο ξενοδοχείο The Mood Luxury Rooms θα βρούμε το Chelsea Brunch Restobar που όπως μαρτυρά και το όνομά του προσφέρει μοναδικές επιλογές για πρωινό. Ο Chef Patron Αχιλλέας Μαυρομάτης επιμελείται το εξαιρετικό μενού που δεσμεύεται να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό με ποιοτικά υλικά που παντρεύουν την ευρωπαϊκή κουζίνα με την ελληνική παράδοση. Η ευρεία γκάμα πιάτων και οι προτάσεις ξεχωρίζουν από κάθε άλλο σημείο της Θεσσαλονίκης ενώ η ιδιαίτερα προσεγμένη διακόσμηση μάς δίνει την αίσθηση μίνι εξόρμησης σε μια πόλη του εξωτερικού!

Lunch date – Finokio Meze Bar

Μεταφερόμαστε απέναντι, στην πιο ευωδιαστή γωνία της πόλης στη συμβολή Κατούνη και Αγίου Μηνά 1 όπου στεγάζεται το Finokio Meze Bar. Εκεί θα γευτούμε μερικά από τα πιο νόστιμα πιάτα της πόλης που θα δώσουν άλλη διάσταση στο μεσημέρι μας. Τα αγνά υλικά και τα ευφάνταστα παντρέματα προσφέρουν μοναδικές γευστικές επιλογές που θα τρελάνουν τον ουρανίσκο μας και θα μας συστήσουν μια πιο fancy εκδοχή της ελληνικής παράδοσης. Καθώς το φαγητό είναι η λατρεία των Θεσσαλονικέων, στο Finokio θα βρείτε ό,τι ψάχνετε, πάντα διαλεγμένο με προσοχή και μαγειρεμένο με μεράκι. Η φιλόξενη ατμόσφαιρα θα κερδίσει αυτομάτως μια θέση στην καρδιά σας!

Afternoon drinks – Shelter Wine and Cocktail Bar

Πηγαίνοντας από την άλλη πλευρά της πανέμορφης γωνιάς στην Πλατεία Εμπορίου θα συναντήσουμε το Shelter Wine and Cocktail Bar στην οδό Αγίου Μηνά 3. Εκεί μπορούμε να απολαύσουμε εξαιρετικής ποιότητας καφέ ή ακόμα καλύτερα ένα early drink που θα απογειώσει την απογευματινή μας βόλτα. Η λίστα με τις ετικέτες κρασιών είναι αξιοζήλευτη ενώ τα signature cocktails είναι άκρως απολαυστικά και ιδανικά για μια χαλαρωτική και ευχάριστη βόλτα. Παράλληλα, μπορείτε να βρείτε ποικιλία από μπίρες που συντροφιά με την ανεβαστική μουσική και την στιλάτη ατμόσφαιρα θα προσθέσουν το Shelter στη λίστα με τα αγαπημένα σας στέκια!

The party – Chilai wine restaurant bar

Ακριβώς απέναντι στην οδό Αγίου Μηνά και συγκεκριμένα στον αριθμό 4, στεγάζεται το Chilai wine restaurant bar που έχει καθιερωθεί ως απόλυτη επιλογή για νυχτερινή έξοδο στη Θεσσαλονίκη. Είτε στον εξωτερικό είτε στον εσωτερικό του χώρο, το βραδινό ποτό μετατρέπεται σε μια ξεχωριστή εμπειρία τόσο λόγω των εκπληκτικών και περιποιημένων drinks όσο και για την καταπληκτική μουσική που ανταποκρίνεται σε όλα τα γούστα. Το design του μαγαζιού είναι super classy ενώ η ατμόσφαιρα ξεσηκώνει ακόμα και τους πιο διστακτικούς να χορέψουν και να χαρούν το ποτό τους σε έναν χώρο που δίνει νόημα στον όρο Thessaloniki by night!

Κεντρική φωτογραφία: thessalonikitourism.gr