Μία διαφορετική αλλά εξαιρετικά γευστική συνταγή για να υποδεχτούμε το Σαββατοκύριακο!

Της Γιώτας Πολυχρονίδου

Υλικά

8 φύλλα ζελατίνη

700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

150 γρ. ζάχαρη

250 ml κρέμα γάλακτος

1 κλωνάρι βανίλιας

500 γρ. σμέουρα ή βατόμουρα κατεψυγμένα

150 γρ. ζάχαρη

1 ματσάκι δυόσμο

Εκτέλεση

Λιώνετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Βάζετε στη φωτιά το γιαούρτι, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το κλωνάρι βανίλιας κομμένο κάθετα στα δύο και τα ζεσταίνετε ανακατεύοντας.

Πριν βράσει το μείγμα, το κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε τη ζελατίνη ανακατεύοντας. Συνεχίζετε να ανακατεύετε καλά για να ενωθεί η ζελατίνη με τα υπόλοιπα υλικά.

Αφαιρείτε το κλωνάρι βανίλιας, τοποθετείτε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα αλουμινένια και όταν κρυώσει την βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.

Ξεφορμάρετε την κρέμα ακουμπώντας τη φόρμα σε λίγο καυτό νερό για ένα λεπτό.

Ανακατεύετε τα σμέουρα ή βατόμουρα με τη ζάχαρη και γαρνίρετε μαζί με τα φύλλα δυόσμου.

Καλή σας όρεξη!

Γιώτα Πολυχρονίδου

Website: https://jottapolychronidou.com

Facebook: https://www.facebook.com/chefjottapolychronidou

Instagram: https://www.instagram.com/chef.jotta