Κρόσια με κίνηση και περίτεχνοι κόμποι απογειώνουν το σύνολό μας και κλέβουν τις εντυπώσεις.

Τα μακραμέ έχουν κάνει δυναμική εμφάνιση στη διακόσμηση τα τελευταία χρόνια δίνοντας μια πιο διασκεδαστική διάθεση κυρίως σε μίνιμαλ χώρους.

Η τέχνη των καλλιτεχνικών κόμπων εξελίσσεται μάλιστα σε ευρέως διαδεδομένο χόμπι, καθώς με λίγες μόνο κλωστές και βάζοντας τη φαντασία μας να δουλέψει μπορούμε να φτιάξουμε όμορφες δημιουργίες.

Και όπως είναι φυσικό, τα χειροποίητα πράγματα αποκτούν συνεχώς έδαφος ακόμα και στη μόδα, καθώς αποπνέουν αυθεντικότητα και διαχρονικότητα.

Έτσι λοιπόν και τα μακραμέ τείνουν όλο και περισσότερο να… στολίζουν τις εμφανίσεις μας, είτε κεντημένα πάνω σε ρούχα είτε ως αξεσουάρ.

artisans-net/pinderest

Τα κρόσια και η κίνηση που προσφέρουν είναι ικανά να κλέψουν τις εντυπώσεις ενώ οι πλούσιοι, πλεγμένοι κόμποι ταιριάζουν υπέροχα με τον φθινοπωρινό καιρό.

Getty Images

Top επιλογή για την εποχή είναι μια μακραμέ τσάντα καθώς και ένα ζευγάρι σκουλαρίκια που θα απογειώσουν ένα μονόχρωμο και minimal ντύσιμο. Καλό θα είναι να επιλέγουμε ένα μακραμέ item τη φορά για να μην υπερφορτώσουμε την εικόνα μας αλλά και για να αναδείξουμε την ομορφιά τους.

Αξίζει λοιπόν να τα εντάξουμε στην γκαρνταρόμπα ή τη μπιζουτιέρα μας, βάζοντας μια boho πινελιά στα ζεστά μας outfits.

Massimo Dutti

Tip: Αν έχετε υπομονή, μπορείτε να καταπιαστείτε με την τέχνη των καλλιτεχνικών κόμπων για να φοράτε οι ίδιες τις δημιουργίες σας αλλιώς αναζητείστε αξεσουάρ σε κάποιο κατάστημα, καθώς η αγορά έχει κατακλειστεί από πανέμορφες μακραμέ δημιουργίες.

Extra tip: Αν στο ξεκαθάρισμα της ντουλάπας σας βρείτε ρούχα που νομίζετε ότι δεν θα φορέσετε ξανά, ξανασκεφτείτε το και μεταποιήστε τα με μερικές πινελιές μακραμέ στα μανίκια ή στα τελειώματα προκειμένου να αποκτήσουν κίνηση και χάρη. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

Getty Images