Σκεφτόμαστε συλλογικά πριν τις αγορές μας κατά την εκπτωτική περίοδο δυναμώνοντας την τοπική οικονομία!

Πρεμιέρα είχαν χθες, Δευτέρα οι ενδιάμεσες δεκαπενθήμερες εκπτώσεις που μονοπωλούν το ενδιαφέρον των καταναλωτών τον Νοέμβριο.

Οι εμπορικοί σύλλογοι ανά τη χώρα έχουν προβεί σε ανακοινώσεις αναφορικά με τις τιμές των προϊόντων προκειμένου οι προσφορές να είναι προς όφελος τόσο του κοινού όσο και των επιχειρήσεων.

Είτε επιλέξουμε να κάνουμε μία έρευνα αγοράς, ρίχνοντας πρώτα ματιές στις βιτρίνες είτε έχουμε φτιάξει ήδη το wishlist μας, καλό είναι να σκεφτούμε σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ώστε οι αγορές μας να έχουν πραγματική αξία τόσο για εμάς όσο και την τοπική οικονομία. Επομένως, η λύση είναι small businesses!

Διαβάστε ακόμαΟδηγός εκπτώσεων: Ποια κομμάτια αξίζει να προστεθούν στη ντουλάπα μας

Με την προτροπή αυτή δεν σημαίνει πως γυρνάμε την πλάτη στις μεγάλες αλυσίδες που προσφέρουν επιλογές που συμφέρουν τη τσέπη μας, ωστόσο τα μαγαζιά της γειτονιάς μας σίγουρα κρύβουν θησαυρούς που ειδικά τώρα με τις εκπτώσεις μπορούν να αποβούν και ιδιαίτερα επωφελείς!

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως τα απανωτά lockdowns αποτέλεσαν βαρύ πλήγμα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν διέθεταν e-shops. Γιατί λοιπόν εφόσον έχουμε τη δυνατότητα να διαθέσουμε κάποια χρήματα για αγορές, να μην στηρίξουμε τα μικρότερα καταστήματα;

Εξάλλου η γκάμα τους είναι ισάξια ίσως και μεγαλύτερη από των μεγάλων brands ενώ προσφέρουν κομμάτια που δεν θα τα δούμε να φοριούνται από… άλλους στις βόλτες μας. Ό,τι και να αναζητάμε -από ένα απλό πουλόβερ μέχρι και ένα εντυπωσιακό coctail dress- δεν υπάρχει περίπτωση να μην το εντοπίσουμε σε βιτρίνα της γειτονιάς μας.

Παράλληλα, οι μικρές επιχειρήσεις πολύ συχνά στηρίζουν και οι ίδιες ελληνικά προϊόντα και έτσι δημιουργείται μια αλυσίδα προώθησης και ενδυνάμωσης της τοπικής οικονομίας!