Βλέποντας τη μόδα ως πεδίο έμπνευσης και δημιουργίας, η Θεσσαλονικιά Ελένη Αργυρίου ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά της στο εξωτερικό, έχοντας υπογράψει συμβόλαιο με μεγάλο πρακτορείο.

Η ομορφιά της είναι σαγηνευτική και η προσήλωσή της στον στόχο της αλλά και ο δυναμισμός της κάνουν ακόμα πιο ηχηρή την παρουσία της. Η Ελένη Αργυρίου, ένα νεαρό μοντέλο από τη Θεσσαλονίκη έχοντας διαγράψει ήδη μια αξιοπρεπή πορεία εντός συνόρων, ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Λονδίνο, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο PRM. Στα 20 της χρόνια, με το βλέμμα στραμμένο στη μαγεία του αχαρτογράφητου κόσμου της μόδας και της ποικιλομορφίας που τον χαρακτηρίζει αλλά και σταθερό βηματισμό είναι έτοιμη να ζήσει στο έπακρο μια εμπειρία που πάντα ονειρευόταν!

Η Ελένη ασχολείται περίπου εδώ και έναν χρόνο επαγγελματικά με το modeling αλλά οι καλλιτεχνικές της ανησυχίες τη συντροφεύουν ήδη από τα παιδικά της χρόνια, καθώς όπως λέει στη Vwoman.gr, η καλαισθησία αλλά οι τέχνες την κάνουν να εμπνέεται και να νιώθει δημιουργική. Άλλωστε η εισαγωγή στη σχολή Καλών Τεχνών είναι στα επόμενα σχέδιά της. Τη δεδομένη στιγμή βέβαια, το modeling έχει ριζώσει στην καρδιά της.

«Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι έδινα αρκετή βάση στη μόδα αλλά όχι απαραίτητα για να ψωνίζω. Μου άρεσε να βλέπω πώς ντύνεται ο κόσμος, να παρατηρώ βιτρίνες και αυτό έβγαινε φυσικά και έντονα, δίνοντας ώθηση στο μυαλό μου να δημιουργεί εικόνες. Είναι ένας υπέροχος κόσμος», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ και με την υποκριτική καθώς όπως και τα concepts των φωτογραφήσεων μού δίνεται η ευκαιρία να είμαι μία άλλη, να δημιουργώ κόσμους και να γεμίζω συναισθήματα», προσθέτει.

Η Ελένη δηλώνει ενθουσιασμένη για το νέο της βήμα και τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά της, αφού όπως σημειώνει, η Θεσσαλονίκη αν και έχει κοινό, έχει περιορισμένες επιλογές.

«Έχω δουλέψει τόσο για e-shops όσο και για high fashion, ωστόσο θέλω να κάνω και άλλα πράγματα. Να δοκιμαστώ σε νέες συνθήκες», τονίζει. Μιλώντας για τη μόδα στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνει πως η αισθητική είναι ωραία, ωστόσο υπάρχει μονοτονία σε σχέση με την Αθήνα για παράδειγμα, που θα δεις πολλά ήδη στιλ μπλεγμένα και μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης,

Μιλώντας για τη δική της προσωπικότητα στη δουλειά δηλώνει πως αναζητά την έκρηξη, το κάτι παραπάνω. «Με εμπνέει το να είμαι λίγο υπερβολική, να φτάνω στα άκρα για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό», υπογραμμίζει. Ταυτόχρονα όμως της αρέσει να συνεργάζεται με άλλους επαγγελματίες και πιστεύει στην αλληλεγγύη, κυρίως μεταξύ των γυναικών.

«Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με κάποια συνεργασία μου και πάντα ένιωθα οικεία. Μέχρι τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένη με όσους έχω δουλέψει και έχω πολύ καλές σχέσεις με άλλα μοντέλα. Η γυναικεία αλληλεγγύη υπάρχει ακόμα και στον χώρο του modeling που είναι ανταγωνιστικός, αλλά φυσικά έχει να κάνει με τον άνθρωπο. Ο καθένας το βλέπει διαφορετικά. Ακόμα και αν νιώσεις εχθρικές συμπεριφορές, σημασία έχει να μπορείς να το απομονώσεις και να ζήσεις χωρίς να σε επηρεάσει. Εγώ θέλω να πετύχω αλλά αν κάποιος χρειαστεί βοήθεια θα είμαι εκεί να την προσφέρω. Θέλω να φτάσω ψηλά αλλά δεν θα πατήσω ποτέ κάποιον άλλον», καταλήγει.